Dialect Lund/Malmö

Öppet idag: 08:00-17:00

Välkommen till Dialect Lund/Malmö!

Vi är ett lokalt företagscenter inom Dialect-koncernen med mål att bli ditt företags IT partner. Vår uppgift är att hjälpa lokala såväl som distanta företag med alla typer av IT tjänster. Vi välkomnar både nya och befintliga kunder till vår butik i centrala Lund för personlig rådgivning och genomgång av IT behov eller problem. Självklart kan vi även komma till ert företag eller ordna ett digitalt möte. Vi är också nåbara via telefon eller e-post, om det är bekvämare för dig.

 

Små- & medelstora företag (SMEs)
Dialect är en perfekt partner till små och medelstora företag. Företag som är duktiga på sin verksamhet men inte har tid eller intresse att hålla sig uppdatera om ständigt nya digitala lösningar. Vi tar reda på hur dina processer fungerar och därefter förklarar vi hur våra tjänster och produkter kan förenkla och effektivisera din arbetsvardagen.

 

Dialect skapar värde
Genom vår långa branscherfarenhet och etablerade samarbeten med ledande leverantörer av digitala tjänster kan vi anpassa nytta efter behov. Vi har kunder inom alla typer av branscher, vi har sett och löst alla möjliga problem och besvär. Ofta blir vi kontaktade av företagare som själva inte har en fullständig bild om hur en process kan förenklas eller hur ett problem kan lösas. I dessa lägen kommer Dialects erfarenhet och breda kunskap till nytta. Vi förklarar vilka tjänster som kan passa, hur dem fungerar och vilka besparingar dem ger.
Dialect blir helt enkelt ditt företags externa IT avdelning & support.

 

Några av våra tjänster/produkter

 • Mobiltelefoni
 • Telefonväxlar
 • Abonnemang
 • Bredband
 • Arbetsordersystem
 • Tidsrapportering
 • Digital Signage
 • Körjournaler
 • Fleet Management
 • Alkolås
 • Komradio
 • Microsoft-produkter

Dialect ä en Microsoft Guldpartner. Guldpartners är företag som uppnått den högsta kvalitetsnivån i Microsofts Partnerprogram.
Titeln guldpartner innebär att man som partner uppfyllt alla krav för prestation, kompetens och kvalitet som Microsoft ställer på sina högst uppsatta partners.

 

 

Undrar du vilka tjänster som hade förenklat ditt företags arbete?
Tveka inte, hör av dig via telefon eller mejl!

 

Kundsupport

Telefon 010-6019090
(Helgfria vardagar 08:00 – 17:00)

Aktuellt Dialect Lund/Malmö

Kostnadsfri IT-analys av ditt företag

Få företag har möjlighet att kontinuerligt hålla sig uppdaterade gällande de senaste IT-händelserna och IT-lösningarna. Dessutom blir det allt viktigare att ha bra IT-miljö och säkerhet. Oavsett om det handlar om distansarbete, filkryptering eller dataflöden berör IT-världen alla företag på något sätt; alla företag är uppkopplade på ett eller annat sätt.
Med Dialects IT-analys ser våra experter över hur ditt företag arbetar och gör en bedömning på vilka risker eller problem som kan uppkomma. Dialect ger ditt företag feedback gällande mjukvara och hårdvara och tillsammans, om du så önskar, hjälper Dialect till att skapa modernare och säkrare system för ditt företag.

Vi hjälper småföretag över tröskeln till ett modernt och effektivt IT-system

Många småföretag använder föråldrade och ineffektiva IT-system, men tvekar ändå inför en modernisering. ”Det är naturligt att man känner sig osäker, säger Peter Willbo, IT Manager på Dialect. Därför ser vi till att arbeta extra nära våra kunder när de anlitar oss för deras IT-lösningar.”

– Många företagare känner en stor osäkerhet på det här området. Man förstår kanske att ens IT borde ses över, men har varken tid eller intresse för att sätta sig in i det. Det är ofta något av ett dåligt samvete. Man anar att man borde ha bättre kontroll över sin data, vara säker på att det finns backuper och så vidare. Ändå väljer man att blunda för det, säger Peter Willbo, IT Manager på Dialect.

Dialect levererar helhetslösningar inom IT och fungerar som en outsourcad IT-avdelning åt flera av sina kunder. Ibland kan det handla om att digitalisera en svarv i en verkstad, nästa gång om att bygga molnbaserade affärssystem, eller sköta driften av ett företags serverutrymme. På Dialect finns en lång, samlad erfarenhet av att förstå småföretagens oavsett bransch. I vissa fall bättre än företagen själva.

Våra kundcase

Veidec, ett globalt företag inom miljövänlig rengöring väljer Dialect.

”Det är enkelheten som vi värdesätter högst med Dialect.”
– Dan, IT-chef

Veidec startades i Veberöd Skåne och idag finns deras produkter i ett 20-tal länder runt om i världen. Branschledande varumärke med miljö i fokus jobbar Veidec ambitiöst för att tillverka rengöringsmedel och hygienartiklar med så få farliga ämnen som möjligt. Det är bland annat detta som har lett till partnerskap med STCC som även dem har utvidgat sitt fokus på miljö.

”Vi har varit kunder hos Dialect sedan tidigt 2010-tal. Vi började med mobil och mobilabonnemang men nu har vi även IP-telefoni och molnväxel. En viktig funktion för oss är att kunna utföra samtal med hjälp av lokala telefonnummer i dem länder där vi arbetar. Detta kan vi göra genom vår telefonväxel.

Dialect passade som vår partner då dem har butiker runt om i landet där man kan få hjälp lokalt. Dessutom lyssnar dem på våra synpunkter och önskemål och har konfigurerat sina produkter för att fylla våra behov. Vi har bland annat kunnat koppla ihop telefonväxeln Dialect Unified med vårt CRM system. Härnäst planerar vi att bygga ut systemet för att ta emot och utföra automatiska samtal.

Trots att vi regelbundet får samtal från nya leverantörer har vi stannat kvar hos Dialect då vi får så bra service. Fredrik har hjälp oss både kvällar och helger med tekniska bekymmer som har uppstått. Det är enkelheten som vi värdesätter högst med Dialect.”

– Dan, Veidec

Abacus, grundades i Lund och används nu av proffs i hela världen.

”Numera har vi en modern, moln-baserad, telefonväxel som används både av svensk och utländsk personal.”
– Annica, inköp & ekonomi

Abacus är ett världskänt märke inom golfkläder med bas i Lund, Skåne. Abacus har varit kunder hos Dialect i över fem år och använder tjänster som mobil som tjänst och molnväxel Dialect Unified för att koppla samman personal från flera länder.

”Vår första tjänst från Dialect var den klassiska stationära telefonväxeln. Numera har vi en modern, moln-baserad, telefonväxel som används både av svensk och utländsk personal.

På Dialect är Fredrik vår kontaktperson och han har sedan starten löst alla våra problem och svarat på alla våra frågor snabbt och effektivt. När vi har haft problem med operatören så är det Fredrik som vi har lagt över våra bekymmer på och därefter har han löst problemet åt oss.

Vi har valt att stanna hos Dialect på grund av den goda kontakten och enkelheten.”

– Annica, Abacus

Våra medarbetare