Dialect Södertälje

Öppet idag: 08:00-17:00

Välkommen till Dialect Södertälje!

Skräddarsydda IT-, telefoni- och fordonslösningar för just ert företag

Vi jobbar nära våra kunder och anpassar alla tjänster för varje enskild kunds specifika förutsättningar. Lösningarna innefattar bland annat mobil- och fast telefoni, IT-support, molntjänster, mötestjänster, komradio samt fordonslösningar – såsom alkolås och elektronisk körjournal.

Vi gör det krångliga lätt. Så att ni kan lägga er tid på det ni är bäst på. För vi råkar vara bra – faktiskt experter – på något av det många företag lägger mycket onödig tid, energi och huvudbry på. Vi gör det enkelt att arbeta smart!

Kontakta oss direkt via mail eller telefon, eller besök vårt företagscenter för ett personligt möte med någon av våra kunniga rådgivare.

Varmt välkommen till oss!

PS. Följ oss gärna på Facebook och Instagram och att ta del av vårt arbete för att hjälpa företag – oavsett storlek – att hitta smarta, välfungerande IT,- telefoni och fordonslösningar.


  Aktuellt Dialect Södertälje

  Vi hjälper småföretag över tröskeln till ett modernt och effektivt IT-system

  Många småföretag använder föråldrade och ineffektiva IT-system, men tvekar ändå inför en modernisering. ”Det är naturligt att man känner sig osäker, säger Peter Willbo, IT Manager på Dialect. Därför ser vi till att arbeta extra nära våra kunder när de anlitar oss för deras IT-lösningar.”

  – Många företagare känner en stor osäkerhet på det här området. Man förstår kanske att ens IT borde ses över, men har varken tid eller intresse för att sätta sig in i det. Det är ofta något av ett dåligt samvete. Man anar att man borde ha bättre kontroll över sin data, vara säker på att det finns backuper och så vidare. Ändå väljer man att blunda för det, säger Peter Willbo, IT Manager på Dialect.

  Dialect levererar helhetslösningar inom IT och fungerar som en outsourcad IT-avdelning åt flera av sina kunder. Ibland kan det handla om att digitalisera en svarv i en verkstad, nästa gång om att bygga molnbaserade affärssystem, eller sköta driften av ett företags serverutrymme. På Dialect finns en lång, samlad erfarenhet av att förstå småföretagens oavsett bransch. I vissa fall bättre än företagen själva.

   

  För fler nyheter följ Dialect Södertälje på Facebook

  Våra kundcase

  Dialect har varit Mediapoolens förlängda IT-avdelning sedan 2016

  Dialect har alltid lyckats leverera precis det vi behöver, säger Mattias Hultqvist, platschef på Mediapoolen.

  Språkträningsprogram, e-böcker, streamade filmer. Det kommunala bolaget Mediapoolen i Västra Götaland har som uppdrag att förse förskola, skola och äldreomsorg med pedagogiskt innehåll av en mängd olika slag. Totalt 37 kommuner i regionen ingår i företagets upptagningsområde.

  – Allt vårt digitala innehåll, vår hemsida, vårt affärssystem, portalen som skolorna och äldreboendena använder, allt som vi har online ligger på servrar hos Dialect. För oss har det också varit viktigt att allt som har med vår verksamhet att göra även ska finnas på lagringsutrymmen i Sverige. Det kravet uppfyller Dialect också, vilket känns tryggt, säger Mattias Hultqvist.

   

  IT-lösningar

  Kylig köksleverantör håller rätt på rätt

  Att servera rätter på exklusiv restaurang kräver mycket. Att leverera själva köket kräver än mer. Coolpart ritar, tillverkar och levererar rostfri inredning och kylmöbler till restaurangkök till de mest krävande krögarna och vet hur viktigt det är att hålla ordning på stora datamängder i komplexa återförsäljarrelationer. En stor del i denna verktygslåda står IT-leverantören Dialect i Södertälje för.

   

  Säker kontakt med brandsäkerhetsföretaget

  – Vi har ett mobilt arbetssätt över Sverige och Norden som kräver en flexibel växel med stöd för mobila datalösningar för arbetsstyrning och tidrapporter på alla brandskyddsprojekt, säger Firesafes VD Fredrik Malmstedt.

  – Det är enormt viktigt för oss med rätt operatör och den mobila växeln i kombination med rätt abonnemangstyper från Telenor har fungerat väldigt väl. För mig som VD är det perfekt att Dialect presenterar kompletta lösningar med en detaljkunskap vi inte skulle kunna nå själva, säger Fredrik Malmstedt.

  Våra medarbetare