Mobilt bredband och WiFi

Välkommen till en värld av obegränsad uppkoppling och snabbt WiFi! På Dialect erbjuder vi skräddarsydda nätverkslösningar som uppfyller alla tänkbara krav och behov som ditt företag kan tänkas ha. Vi erbjuder en trygg uppkoppling så att du kan vara lugn med att din anslutning är säkerhetsklassad.  

Mobilt bredband och Wifi för företag

Våra tjänster mobilt bredband och WiFi för företag ger dig en säker nätverksanslutning, integrerat med telefonisystem och maskiner. Dessutom stödjer nätverken det moderna digitaliserade arbetssättet som vi alla använder oss av idag. Därför kan du och kollegorna vara produktiva oavsett var ni befinner er. Och om ni någonsin stöter på problem, kan ni enkelt ta kontakt med ert lokala Dialect företagscenter så hjälper vi er. 
 
Vi är experter inom nätverk och mobila bredband för företag, dessutom kan vi hjälpa dig med en helt skräddarsydd lösning som passar ditt företag. 

Nätverkstjänster för företag – tjänster vi erbjuder:  

Förstudier

Vi analyserar och utvärderar dina specifika behov av nätverk för att säkerställa att du har tillräcklig kapacitet för att stödja ditt företags verksamhet.


Installation och montering

Vårt team av experter hjälper dig att installera hårdvara och kablage samt att koppla ihop den nödvändiga utrustningen för att säkerställa en stabil och pålitlig nätverksanslutning.


Uppdatering av programvara

Vi ser till att du har de senaste programvaruuppdateringarna för att säkerställa optimal prestanda och driftsäkerhet för ditt trådlösa nätverk.


Underhåll och drift

Vi tar hand om underhåll och drift av ditt WiFi, så att du slipper oroa dig för tekniska problem.


Snabb support

Vårt dedikerade supportteam finns alltid tillgängliga för att hjälpa dig med eventuella problem du kan stöta på. Vi strävar efter att ge dig den bästa möjliga supporten för att säkerställa att du alltid är ansluten. 

Mobilt bredband och WiFi – vad är skillnaden?  

Både mobilt bredband och WiFi är tekniker som används för att få åtkomst till internet. Det ena via ditt företags bredband och det andra via mobila nätverk, men de skiljer sig också åt på flera sätt. 

Mobilt bredband för företag  

Anslutning

Mobilt bredband använder mobilnätverket (till exempel 3G, 4G eller 5G) för att ge internetåtkomst. Du behöver en mobil enhet som kan anslutas till mobilnätet via en mobiltelefonoperatörs SIM-kort.


Portabilitet

Mobilt bredband ger dig möjlighet att vara ansluten till internet var som helst där det finns täckning för mobilnätverket. Du kan använda det när du är på språng och inte har tillgång till ett fast WiFi-nätverk.


Hastighet

Hastigheten på mobilt bredband beror på nätverkskvaliteten och täckningen på den plats där du befinner dig. I områden med stark signalstyrka kan du uppleva snabba hastigheter, speciellt om du använder 4G eller 5G-nätverk. 


Behöver du nya datorer till företaget? Läs mer nedan.

WiFi för företag  

Anslutning

WiFi är en trådlös teknik som använder en router för att skapa ett lokalt nätverk i ditt hem, på kontoret eller på andra platser. Du behöver en enhet, som en dator, smartphone eller surfplatta, med WiFi-funktion för att ansluta till det trådlösa nätverket.


Lokal täckning

WiFi-nätverket har en begränsad täckning inom området där routern är placerad. Vanligtvis sträcker sig täckningen några meter runt routern, men den kan utökas genom användning av WiFi-förlängare eller mesh-nätverk.


Hastighet

Hastigheten på WiFi-anslutningen beror på flera faktorer, inklusive routerns kapacitet och avståndet mellan enheten och routern. Inom det täckta området kan WiFi erbjuda snabba hastigheter, speciellt om du har en kraftfull router och god signalstyrka. 


Vi erbjuder även skräddarsydda serverlösningar för företag.
Läs mer nedan.

Mobilitet eller lokal trådlös anslutning

För att summera kan man säga att mobilt bredband ger dig mobilitet och åtkomst till internet var som helst där det finns mobilnätverkstäckning. Å andra sidan erbjuder WiFi en lokal trådlös anslutning inom ett begränsat område, vanligtvis på kontoret. Båda teknikerna har sina egna fördelar och användningsområden beroende på dina behov och situationen. 
Med våra nätverkstjänster för företag kan du vara säker på att du är ansluten och aldrig frånkopplad.

 

Kontakta ditt lokala Dialect Företagscenter för att ta reda på hur vi kan hjälpa dig att få den bästa uppkopplingen för ditt företag. 

Välj ditt företagscenter