Servrar

Vi bygger skräddarsydda serverlösningar för företag i alla storlekar. Dessutom kan vi koppla andra tjänster till er serverlösning med vårt breda utbud inom IT, Telefoni och Fordon.  

Vad är en server och varför behöver företag servrar?

Servrar, de osynliga hjältarna som sällan får den uppmärksamhet de förtjänar. Dolda i dunkla rum, utgör de själva grundstenen i företagets digitala infrastruktur. Utan servrar stannar verksamheten upp. För att säkerställa en väl fungerande serverlösning är det nödvändigt att skapa en anpassad och optimerad struktur från grunden. Hos Dialect är vi specialister på just det. 

 

En server är en dator eller ett helt datorsystem som tillhandahåller tjänster, resurser och data till andra enheter. Servern är utformad för att vara mer kraftfull och pålitlig än en vanlig användardator och är vanligtvis dedikerad till att hantera specifika uppgifter. 
Företag kan behöva servrar av flera olika anledningar  

Exempel på behov som företag kan ha av en server:

Delning av resurser

Servrar möjliggör delning av resurser som filer, program, skrivare och databaser inom företaget. Det underlättar samarbetet och ger ett effektivt informationsutbyte mellan anställda.


Datahantering

När ni vill lagra och hantera företagets data och information på ett säkert sätt, då är en server rätt för er. Det är mycket säkrare än om varje anställd skulle spara det lokalt på sin dator. Det kan vara allt från kundregister och försäljningsdata till interna dokument och e-postmeddelanden.

Säkerhet och dataskydd

Servrar kan implementera olika säkerhetsmekanismer som brandväggar, kryptering och autentisering för att skydda företagets data mot obehörig åtkomst och hot.


Skalbarhet och prestanda

Genom att använda servrar kan företag hantera ökande arbetsbelastningar och skalbara behov genom att uppgradera befintliga servrar. Dags att uppdatera företagsdatorerna? Köp eller leasa dina datorer hos Dialect.

Serverlösningar för företag i alla storlekar  

Olika företag har olika behov av serverlösningar. På Dialect kan vi hjälpa er att implementera servrar med rätt kapacitet beroende på er specifika verksamhet och era IT-krav. Oavsett om du driver ett mindre företag som behöver en enklare serverlösning eller om du är i behov av en hel serverhall, så finns vi här. Vi är vana vid att möta kraven för säkerhetsklassningar och certifieringar, och vi anpassar oss efter ditt företags behov och förutsättningar. 


Behöver du även hjälp med nätverk och Wi-Fi? 

Snabb och pålitlig support hos Dialect

En viktig del av vårt erbjudande är snabb och pålitlig support, vilket innebär att vi alltid finns där för dig när du behöver oss. Vi vet att tillgänglighet är avgörande i en digital värld där varje minut räknas. Med vår snabba support garanterar vi minimala avbrott och effektiva lösningar när problem eller frågeställningar dyker upp. Våra ledord är - Make it work. 


Hitta ditt närmsta Dialect företagscenter för att få veta mer om hur vi kan hjälpa just ditt företag med rätt serverlösningar. 

Välj ditt företagscenter