Väntan är över – äntligen är den här!

Det var nog många iPhone-entusiaster som knappt kunde bärga sig när Tim Cook stod på scen i Steve Jobs Theater i september och sa ”One more thing…” och presenterade den nya iPhone X. Idag fick jag äntligen lägga vantarna på min iPhone X. Så efterlängtat!

Jag vet inte hur många timmar YouTube det blev under sensommaren bara för att försöka bilda sig en uppfattning om hur Apples nya flaggskepp skulle se ut.
Men en sak hade alla tekniknördar på nätet enats om. En enda stor skärm, och så blev det. Apple gjorde precis som Samsung gjort med sina modeller Galaxy S8 och Note 8, en stor skärm som täcker i stort sett hela framsidan.

Telefonen har en Super Retina-skärm på 5.8 tum. Rent storleksmässigt så ligger X mellan 8 och 8 Plus. En helt perfekt storlek enligt mig. Svärtan i skärmen är väldigt imponerande och färgerna är välbalanserade.

I och med Apples satsning på skärmen fick den klassiska runda hemknappen försvinna. Apple ersätter nu knappen med gester. För att gå bakåt får man istället göra en svepande rörelse nedifrån skärmen och uppåt. Hemknappen har ju även fungerat med fingeravtryck för att bl.a. låsa upp telefonen. Detta valde man att ersätta med det betydligt säkrare Face ID. Fler än 30 000 osynliga punkter avbildar ditt ansikte och skapar en unik ansiktskarta. En infraröd kamera och en infraröd lampa hjälper till att identifiera ditt ansikte i både ljus och mörker. Snabbare än Touch ID? Nope! Men grymt mycket häftigare!

Kameran i nya X har den så kallade TrueDepth-kameran. Den bakre kameran har en upplösning på 12 megapixlar och den främre har 7 megapixlar. Med det nya funktionen Porträttläget tar man helt fantastiska bilder.

Så till sist fick vi även trådlös laddning. Alla de nya modellerna , iPhone 8/8 Plus och X har nu stöd för trådlös laddning. Något som många efterfrågade redan när man släppte iPhone 7 2016. Men när Apple gör något, så görs det rejält. Den egna trådlösa laddplattan AirPower som släpps 2018 kommer klara av att ladda tre enheter samtidigt. Så nu kan du ladda din iPhone X, Apple Watch och AirPods samtidigt, helt trådlöst.

iPhone X kommer i två färger och två olika minneskapaciteter. 64 eller 256GB, och svart eller vit färg. Men sen så var det den lilla detaljen med prislappen….För iPhone X är dyr, riktigt dyr. Är den värd det? Verkligen!

Men hur ska man sammanfatta iPhone X med ett ord? Fantastisk! Äntligen har man tagit ett stor kliv från föregående modeller och funktioner. Man har skapat sin bästa iPhone någonsin!

Mvh
Dialect-Daniel