Välj rätt molntjänster för ditt företag

Vad är molntjänster?

Det finns flertalet olika typer av molntjänster, och fördelarna är många. Kortfattat handlar det om it-tjänster som datalagring, program och serverkapacitet som levereras över internet – alltså molnet. Därför krävs det ingen ytterligare klientinstallation. En molntjänst behöver inte installeras lokalt på en enhet. Molntjänst är en säkerhet för ert företag, och ett effektivt sätt att hantera och skydda data.

Olika typer av lösningar för företag

På Dialect erbjuder vi olika typer av molntjänster, som är anpassade efter ert företags behov. Här hittar du en fullständig beskrivning av våra IT-tjänster.

  • Office 365. En komplett arbetsplats och backup för hela företaget med lagring i OneDrive. Dokumenthantering, chattfunktioner, kalender och e-post är några av funktionerna som ingår.
  • Dialect Backup. All din data säkerhetskopieras automatiskt. Med denna tjänst behöver du aldrig oroa dig för dokument som inte sparats. Vi kan snabbt återställa din information. Dialect Backup kräver minimalt underhåll från er sida med ett tydligt gränssnitt.
  • Dialect Desktop. Kom åt alla dina filer och program från vilken enhet som helst, via webbläsaren. Inga onödiga kostnader för hårdvara. Allt lagras i molnet så att du alltid är skyddad vid olyckor eller inbrott. Enkelt att skala upp och ner efter behov.

Fördelar med molntjänster

Den absolut största fördelen för ett företag att ha en typ av molntjänsten är enkelheten. Tack vare att du är ansluten till internet behöver du inte ha en massa program och utrymme för hårdvara lokalt på plats, då all data kan behandlas på datorer placerade hos en tjänsteleverantör, som Dialect. Om hårddisken kraschar är det inga problem då allt förvaras i molnet.

Att välja en molntjänst är enkelt och smidigt för it-lösningar på både stora och små företag. Det är ett mobilt arbetsverktyg som gör att data inte behöver förvaras lokalt.

Fildelning på ett smidigt sätt

Att dela filer på en arbetsplats idag är ett viktigt verktyg för att kunna arbeta så effektivt och optimalt som möjligt. Detta gör du enkelt med en molntjänst, vilket är praktiskt om flera personer arbetar med samma filer och gör ändringar. Då har ni alla enkelt tillgång till den senaste versionen av ett dokument eller en fil.

Att arbeta i molnet innebär en stor frihet då du kan arbeta på olika datorer. Du behöver inte hålla koll på vilken version som är den senaste – då du bara kan fortsätta arbetet på nästa dator med en ständigt uppdaterad version.

Dialect hjälper ditt företag med bästa molnlösningen

Här på Dialect finns 120 tekniker runt om i Sverige som erbjuder it-lösningar och support för ert företag. Vi har en lång erfarenhet av att förstå företagares behov, oavsett bransch. Vi jobbar alltid nära våra kunder och erbjuder en personlig service utifrån ert behov.

Det bästa med att välja Dialect är att det inte krävs någon teknisk kompetens. Vi erbjuder en löpande support till en fast månadskostnad som gör att ert företag slipper allt krångel som kan uppstå med molntjänster. Välkommen att bli kund idag!