Tibrokök har växt snabbt med hjälp av anpassade IT-lösningar

Tillgänglighet och bred kompetens är avgörande faktorer. Mikael Lundqvist, teknikchef på Tibrokök, som valt Dialect Skövde som IT-partner är mycket nöjd med samarbetet.
– Fördelarna med att ha vår IT-avdelning outsourcad är att det går snabbt och enkelt att få hjälp. Och vi får tillgång till bred kunskap.

När Tibrokök startade om sin verksamhet 2014 skedde det med småskalighet i tekniska lösningar. I arbetet med att bygga upp stödfunktioner i form av olika IT-lösningar var Dialect Skövde en ovärderlig partner.
– Peter Willbo var en viktig kugge. Med sin kunskap, både som företagare och inom omvärldsbevakning, hjälpte han oss att hitta smarta lösningar att starta med när vi bara var sju anställda. Drygt två år senare har bolaget 35 anställda i Tibro, ytterligare 20-tal i Varberg och dessutom ett koncept med en shop-in-shop för kök i samarbete med tre Media Markt-varuhus i Sverige.
– Vi har byggt ut våra system och molnlösningar allteftersom våra behov har förändrats, säger Lundqvist som också berättar att Dialect Skövde även är behjälpligt på maskinsidan.
– Deras personal har kompetens både inom it och elektronik. De har hjälpt och kommer att hjälpa oss att implementera nya maskinlösningar som ger oss möjlighet att både automatisera och digitalisera vår produktion. Det ökar både effektivitet och produktivitet
och därmed även lönsamheten. En server finns dock kvar i fabriken i Tibro – den som hanterar ordersystemet.
– Vi har ett oändligt antal konfigurationer på olika typer av skåp och därmed på de kök som kunden beställer. Parallellt med att vi använder den gamla orderdatorn bygger vi ett nytt system som Dialect sedan kommer att säkerställa att det kommer in rätt i förhållande till våra övriga system, allt från ekonomi och redovisning till produktionsplanering och distribution. Dialect är utan tvekan långt in i verksamheten och en viktig partner, slutar Lundqvist som dessutom konstaterar att bolagets produkter står stadigt på marknaden. Utmärkelsen Årets kök både 2015 och 2016 är ett blytungt kvitto på det.