ISEC valde molnlösningen Office 365

– Det vanligaste är att ett fondbolag anlitar ISEC Services som partner och lägger ut tjänster som IT, värdepappersadministration och riskövervakning men behåller själva huvudansvaret för fonden och finns därmed också under Finansinspektionens tillsyn. Med fondhotellet tar vi istället huvudansvaret för att driva fonden medan kunden enbart förvaltar den, säger Harald Ekedahl, it- och supportchef på ISEC.

I samband med bildandet av ISEC behövde bolaget se över sina Officesystem och tog då kontakt med Dialect, som är en av Microsofts återförsäljare av Office 365.

– Det här var det första gemensamma infrastruktursteget vi tog som nytt bolag. Mycket av vår affärskorrespondens och order sker via e-post, så det är affärskritiskt att det fungerar hela tiden, säger Harald Ekedahl och fortsätter:

– Dialect kunde leverera en bra molnlösning med Office 365. De farhågor som fanns kring driftsäkerheten med en molntjänst har kommit på skam, Office 365 fungerar klockrent. Vi är mycket nöjda med samarbetet.

Koncernen består idag av två dotterbolag, ISEC Services som erbjuder tjänster och ISEC Systems som erbjuder system åt fondbolag, värdepappersbolag och banker. De har 40-50 fondbolag och dessutom ett antal andra värdepappersinstitut som kunder. Bland kunderna återfinns Handelsbanken, Ålandsbanken, Industrivärden, AMF och Carnegie. Bolagets kunder finns i Sverige, Norge, Luxemburg och England. Sedan våren 2014 driver ISEC Sveriges första fondhotell, det är ISEC Services som har fått tillstånd av Finansinspektionen att bedriva fondverksamhet.

– Dialect är pålitliga och agerar professionellt på alla plan. De hjälper oss i kontakten med Microsoft, de har koll på alla våra licenser och fungerar på så sätt som en förlängd arm till vår egen it-avdelning, avslutar Harald Ekedahl.

”Dialect kunde leverera en bra molnlösning med Office 365 som fungerar klockrent.”

Prata med Stockholm City
om Molnlösning

Antal anställda
1-9
10-19
20-29
30+
Stockholm City
Johan Nordin
Norra stationsgatan 68a
113 65 Stockholm

Tel: 010-601 38 00
Så här hanterar vi dina personuppgifter...

För oss på Dialect har det alltid varit viktigt att dina personuppgifter hanteras på ett tryggt och bra sätt. Med anledning av den nya Dataskyddsförordningen (GDPR) har vi därför uppdaterat vår integritetspolicy, som bland annat beskriver hur och varför vi sparar dina uppgifter. Läs hela vår integritetspolicy här »

Läs mer »