Framtidens affärssystem finns i molnet

Medan vissa företag fortfarande kämpar med lokala servrar som krånglar och faktureringshärvor har allt fler sett tjusningen med molnbaserade affärssystem.

– Det är en växande trend. Företag tjänar både tid och pengar, säger Magnus Jangestrand, företagssäljare på Dialect Telemontage i Uddevalla.

Manuellt pappersarbete tenderar att stjäla tid från proaktivitet och utveckling. Det är Dialect Telemontages främsta uppgift att se till att frigöra interna resurser, och med sig har de affärssystemet Visma.net.

Väljer du att använda Visma.net som affärssystem förlägger du affären till molnet istället för fysisk arkivering eller lokala servrar. Fördelarna har visat sig vara många och framför allt minskar utmaningar förknippande med system installerade på egna servrar så som backup-rutiner, installationer, uppgraderingar och underhåll av servrar.

– Allt fler företag väljer att titta på alternativet att lägga affärssystemet i molnet, med visma.net har vi möjlighet att erbjuda även större organisationer den möjligheten till en rimlig kostnad, säger Christian Wiklund, IT-konsult på Dialect Telemontage.

Schemaläggningen frigör tid
Många dagliga rutiner på jobbet är sådana som återkommer varje dag, vecka eller månadsvis. Lika ofta krävs ingen unik handpåläggning för fakturautskick, bankbetalningar, periodiseringar och avskrivningar.

I Visma.net byggs en villkorsstyrd intelligens som kan se till att fakturor över en viss summa flaggas för kontroll av en användare, medan de som hamnar under den bestämda summan skickas iväg automatiskt. Kontrollen ökar, insatsen minskar och mer tid kan frigöras för arbete som ställer högre krav på de anställda. Förutom att schemalägga specifika transaktioner och processer kan du automatisera hela flöden, som hantering från order till betalning till exempel.

Reducerade driftkostnader
När affärssystemet flyttar upp i molnet säkerställs driften och tekniska uppgraderingar sköts friktionsfritt. Istället för att göra tidskrävande och kostsamma installationer lokalt uppdateras systemet automatiskt med aktuell programvara.

Visma.net levereras dessutom som en abonnemangstjänst vilket gör att oförutsägbara investeringskostnader försvinner, utan du betalar ett fast pris varje månad och håller dig ständigt uppdaterad.

– Visma.net passar bra in i vår tjänsteportfölj, med molntjänster slipper våra kunder stora teknikinvesteringar och dyrt underhåll av servrar, säger Magnus Jangestrand, företagssäljare på Dialect Telemontage.