Dialect Täby

Alkolås

För tryggare företagsbilar

Tryggare vägar med alkolås

Med rätt fordonslösningar blir din fordonsdrift smidig vare sig vi pratar en enstaka bil eller en större fordonsflotta. Vi på Dialect erbjuder en mängd tjänster inom fordonlösningar, där ibland alkolås. Vi är certifierade för Drägen och Dignita alkolås och tack vare vår erfarenhet och kunskap kan vi hjälpa er med en unik alkolåslösning för just er.

 

Att införa alkolås är ett stort steg mot ett mer ansvarstagande företagande. Ett skyddande arbete för dina fordon och inte minst för dina anställda och deras medtrafikanter ute på vägarna.

Så fungerar alkolåset

Alkolåset kräver ett godkänt utandningsprov av sin förare innan man kan ge sig ut på vägarna. Det är kopplat till bilens startmotor och har en spärr som omöjliggör igångsättning utan den godkända utandningen. Spärren släpper först vid ett test där utandningsprovet påvisar att föraren har en lägre alkoholhalt än 0,2 promille i blodet.


Marknadens bästa alkolås

På Dialect arbetar vi med marknadens bästa alkolås. Alkolåsen är framtagna med modern teknik, har snabb uppvärmning och en pålitlig mätning. Naturligtvis är de godkända enligt SS-EN 50436-2:2014.


Experter på anpassade installationer av alkolås

För att alkolåset ska fungera optimalt för just er verksamhet erbjuder vi på Dialect specialanpassade installationer. Vi är experter på installationer i fordon där alkolåset kräver unika lösningar och inställningar.

 

Vi möjliggör tex funktionen av att alkolåset, trots att det är aktivt, med jämna mellanrum kommer att efterfråga ett nytt andningsprov av föraren. För att man ska kunna förlita sig på att alkolåset fyller sin funktion är detta en mycket viktig simulation i situationer där fordonet byter förare utan att det stängs av i och med bytet.

Unika inställningar som passar er verksamhet

Lyftkranar är ett sådant exempel där det återkommande kravet om nytt utandningsprov är ett måste eftersom man kontinuerligt byter förare utan att stänga av fordonet.


Även bussar har stor nytta av denna smarta funktion. Genom detaljerade konfigurationer kan vi skapa ett händelseförlopp av en simulerad ”start och stopp”-situation. Det innebär att föraren kommer att tillfrågas om ett utandningsprov, trots att bussen inte stängts av, när denne återvänder till förarplatsen.

Villkorat alkolås

Ett villkorat alkolås är en lösning för personer som tidigare blivit av med sitt körkort eller riskerar att bli det på grund av rattfylleri. Möjligheten finns nu för dessa individer att behålla sitt körkort i en begränsad version. Körkortet får behållas under förutsättningen att alkolås används. Det krävs dock att man först får sin ansökan hos Transportstyrelsen godkänd, att man har ett svenskt körkort och att det var alkohol som orsakat rattfylleriet och inte någon annan typ av drog. Körkortsvillkoret kan gälla mellan 1 – 2 år beroende på brottsgrad.

 

Kraven på alkolåset måste uppfyllas


Under den villkorade perioden får du endast köra fordon utrustade med alkolås som lever upp till vissa krav.

·       Alkolåset ska vara personligt

·       Transportstyrelsen måste godkänna alkolåset

·       Alkolåset måste vara levererat av en alkolåsleverantör godkänd av Transportstyrelsen

·       Specifika anvisningar på service och underhåll måste efterföljas


Dessa punkter är avgörande för att körkortsvillkoret inte ska hävas och körkortet ska bli indraget.

Kommersiellt alkolås

Att som företagare installera alkolås är att ta ett krafttag för säkrare vägar för alla då man kan garantera att ens anställda alltid kör lagligt.

I andra fall är det uppdragsgivaren som kräver alkolås på alla fordon som ingår i ett projekt. Detta för att kunna garantera att man lever upp till aktuella lagkrav och för att optimera säkerheten för samtliga inblandade.

Dialect finns alltid nära till hands

Vi hjälper dig gärna att ta steget mot ett mer trafiksäkert företagande. Montering, kalibrering och anpassade konfigurationer erbjuder vi utifrån ert behov. Vi har ett 30-tal företagscenter och flertalet partners runt om i Sverige. Det innebär att vi finns nära till hands, var du än i Sverige befinner dig. Alltid för att se till att dina specialanpassade alkolås fungerar som de ska så att ditt företag kan fortsatt att främja trygga vägar för oss alla.

Vill du veta mer?


Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan

Block för script

Välj ditt företagscenter