Dialect Skövde

Öppet idag: och helgdagar: Stängt

Välkommen till Dialect Skövde!

Vi finns nära och hjälper dig och ditt företag med de bästa lösningarna inom IT och telefoni. Kontakta oss direkt via mail eller telefon eller kom förbi vårt företagscenter för ett personligt möte med våra kunniga rådgivare.

Varmt välkommen till oss.

Aktuellt Dialect Skövde

Adobe för skola och institutioner samt ideella organisationer.

Vi säljer Adobe licenser till skolor och ideella organisationer.
Kontakta oss på 0500-105300 för att få mer information och priser.

Våra kunder får snabb hjälp!

Vi har förmodligen Sveriges snabbaste IT-support! Vi svarar i snitt på 7,2 sekunder.
I supporten får du hjälp av tekniker direkt!

Supporten är bemannad helgfria vardagar 07:00-17:00 och nås på 0500-105350 eller [email protected].
Hit kan man även ringa om man vill boka en tekniker.

Journummer dygnet runt enligt avtal!

Vi hjälper småföretag över tröskeln till ett modernt och effektivt IT-system

Många småföretag använder föråldrade och ineffektiva IT-system, men tvekar ändå inför en modernisering. Det är naturligt att man känner sig osäker, därför ser vi till att arbeta extra nära våra kunder när de anlitar oss för deras IT-lösningar.

– Många företagare känner en stor osäkerhet på det här området. Man förstår kanske att ens IT borde ses över, men har varken tid eller intresse för att sätta sig in i det. Det är ofta något av ett dåligt samvete. Man anar att man borde ha bättre kontroll över sin data, vara säker på att det finns backuper och så vidare. Ändå väljer man att blunda för det, säger Peter Willbo, IT Manager på Dialect.

Dialect levererar helhetslösningar inom IT och fungerar som en outsourcad IT-avdelning åt flera av sina kunder. Ibland kan det handla om att digitalisera en svarv i en verkstad, nästa gång om att bygga molnbaserade affärssystem, eller sköta driften av ett företags serverutrymme. På Dialect finns en lång, samlad erfarenhet av att förstå småföretagens oavsett bransch. I vissa fall bättre än företagen själva.

För fler nyheter följ Dialect Skövde på Facebook

Våra kundcase

Culinarum Group AB med köksvarumärkena Kungsäterkök och Tibrokök väljer att utvecklas tillsammans med Dialect som IT-partner

Culinarum Groups verksamhet står på två ben. Dels försäljning till Bygg, fastighetsutvecklare och husfabriker och dels försäljning till köksbutiker. Detta ställer krav på smarta och anpassningsbara IT-lösningar som ger mobilitet och kompabilitet.

Culinarum har också två fabriker i Sverige, som producerar gruppens produkter men också en del Legoprodukter. Tillgänglighet och högt kvalitetsutfall ligger högt på prioritetslistan. Att snabbt kunna uppdatera och utveckla sortimentet för att passa företages kunder samt följa med i trender är mycket viktigt.

Genom att arbeta tillsammans med Dialect får vi tillgång till Bra support med bred teknisk kompetens, detta borgar för en hög tillgänglighet i fabrikerna. Eftersom Dialect jobbar med andra framgångsrika företag i andra branscher samt alltid håller sig ajour med Hårdvaru- och mjukvaruutveckling, får vi tillgång till kompetens som kan hjälpa oss att utveckla våra sälj och administrationsverktyg för att blir både effektivare och snabbare till marknaden.

Dialect är en bra IT-partner som vi kan växa tillsammans med.

Stenhaga har valt Dialect som sin IT-expert!

En partner med fokus på IT som stöd för en stor del av verksamheten. Det är grunden för samarbetet mellan Stenhaga Invest och Dialect Skövde. – Vi har valt att anlita en expert på IT för att kunna fokusera på våra huvudsakliga kärnverksamheter, säger Sonny Klarén, fastighetschef och IT-ansvarig på Stenhaga Invest.
Han är mycket tydlig med att den del av Stenhagakoncernen han arbetar för inte har IT som huvudfokus, även om ett av dotterbolagen, Aptic arbetar med mjukvaru-utveckling.
– En betydande del av kärnverksamheten är inom andra områden, bland annat fastigheter och ekonomistyrning, men vi behöver IT som stöd för att kunna arbeta effektivt.

För snart två år sedan anlitades Dialect Skövde för att bistå tiotalet medarbetare, på huvudkontoret och fastighetsdelen med en rad olika IT-lösningar.
– Övergången till Dialect som leverantör gick relativt smärtfritt och efter det har samarbetet fungerat mycket bra. Vår kontaktperson Jesper Månsson och supporten vet vilka vi är och vilka system vi har. Det underlättar och är en trygghet. Vi får snabb hjälp när vi behöver det och vi vet vem vi talar med. Det uppskattar vi.
Stenhaga köper en rad olika tjänster, bland annat molnlösningar för bolagets affärssystem och mjukvaror som krävs som stöd i det dagliga arbetet.
– Eftersom vi arbetar med molnlösningar och inte jobbar med något lokalt på våra datorer ökar personalens rörlighet och möjlighet att jobba på olika platser. Vi kommer alltid åt allt vi behöver, konstaterar Klarén.
Han framhåller även att företaget är i trygga händer avseende IT.
– Vi har fått bra gehör för våra behov och önskemål. Såväl vår kontaktperson som supporten är trevliga och bra att prata och arbeta med. Vi gör helt enkelt det vi är duktiga på och Dialect hjälper oss med det som de kan bäst.

Dialect viktig partner på Grönsakshusets tillväxtresa

Tillväxttakten för Grönsakshuset är enorm. I år räknar bolaget med en omsättning på 250 miljoner kronor. Och den ska dubblas 2018. – Dialect är en oerhört viktig partner på vår tillväxtresa, konstaterar Håkan Larsson, VD.
Grönsakshuset med säte i Skövde har de senaste fem åren gjort en kraftfull resa med tillväxt i fokus. Bolaget har gått från en omsättning på drygt 50 miljoner 2013 till att i år landa på cirka 250 miljoner kr. Dialect Skövde har varit en trogen partner på den resan.
– Dialect är vårt företags IT-ansvarig. Deras personal hjälper oss med allt från affärssystem till telefoni och support. Det är viktigt att stödsystemen fungerar, understryker Håkan Larsson.
Stark tillväxt i ett företag ställer självklart höga krav på IT och telefoni som underlättar i vardagen.

– Det är kostsamt med IT, men det gäller att jobba långsiktigt och säkerställa funktion i varje del, förklarar Larsson och konstaterar att han är nöjd med samarbetet:
– Dialect är en viktig partner för att vår verksamhet ska flyta så smidigt som möjligt. Inte minst att våra medarbetare är nåbara både internt och för våra kunder. Jag har en löpande dialog om utveckling med Peter Willbo. Han vet vad vi behöver och hur lösningarna ska fungera för att stötta vårt arbete i vardagen. Det är en klar fördel, slutar Håkan Larsson.
Kort om Grönsakshuset
Grönsakshuset, med säte i Skövde, har över 30 års erfarenhet av frukt och grönt. Det är ett privatägt familjeföretag som sätter stort värde i att varje dag och till varje kund leverera produkter av högsta kvalitet. Bolaget har kommando över sitt sortiment och kan därför garantera att du får möjlighet att köpa just de produkter som du vill ha. Grönsakshuset erbjuder ett i grunden varierat utbud som självklart innehåller såväl närodlade som biodynamiskt odlade produkter.

Snabb hjälp och flexibilitet skapar nöjda kunder

Kunden i fokus. Hjälp omgående och ingenting är omöjligt. Det är Hova Rörledningsaffärs strategi. – Och precis så är det med Dialect, vi är mycket nöjda med samarbetet, säger Richard Vanebo och Anna Danielsson.
Hova Rörledningsaffär är ett familjeföretag i tredje generationen. De senaste tiotalet år har bolaget gjort en rejäl tillväxtresa och omsätter idag drygt 70 miljoner kronor och har ett 40-tal anställda. – Vi är en av Sveriges största återförsäljare av Thermia värmepumpar, ifjol installerade vi 400 anläggningar, berättar Anna Danielsson, vice VD och Richard Vanebo, serviceansvarig för värmepumpar.
Lejonparten av kundstocken är privatpersoner.

– Vi jobbar med en geografisk marknad som motsvaras av en tio mils radie från Hova, säger Anna Danielsson
Med fokus på konsumentmarknad följer en diger administration med enorma mängder orders, beställningar och leveransbekräftelser. Dessutom krävs en effektiv IT och telefoni som kan underlätta den dagliga driften i bolaget.
– Vi har jobbat med Dialect en dryg handfull år och samarbetet har utvecklats från telefoni till all IT och telefoni, berättar Richard Vanebo.
Att Dialect finns i Skövde, knappt sju mil bort är inga bekymmer.
– Nej, supporten vi har idag med Dialect går inte att jämför med tidigare, även om vi var nöjda med den också, säger Anna Danielsson och understryker:
– Vi får hjälp på sekunden.
Richard Vanebo stämmer in:
– Dialect har kunden i fokus och prioriterar hjälp omgående precis som vi. Det är säkert en viktig del i att vårt samarbete funkar så bra. Vi får den hjälp vi behöver även på distans. Dialect är aldrig omöjliga när vi kommer med idéer. Allt går att lösa.

Skövdebostäder har Dialect som IT-partner

Med runt 5000 bostäder är Skövdebostäder beroende av teknik och tekniskt stöd. I flera år har de därför samarbetat med IT-leverantören Dialect.
– Nästan alla i vår personal, cirka 90 personer, arbetar med IT. Från det dagliga arbetet med officeprogram till analys av data och värden som kommer från uppkopplad utrustning i våra hyreshus, säger David Pettersson, affärsutvecklingschef på Skövdebostäder AB, och fortsätter:
– Vi har inte möjlighet att bygga ut en IT-avdelning. När vi behöver den typen av stöd, för punktinsatser är det bättre att köpa kompetensen av de som kan det bäst.
För det dagliga arbetet har de en egen it-tekniker.
– Men det räcker inte i den ständiga utvecklingen av system och fibernät, förvaltning av fastigheter och nya digitaliserade arbetssätt. Dessutom måste han kunna vara ledig och då är exempelvis Dialect Skövdes supporttjänst en stor fördel.
Med Dialect har Skövdebostäder en partner som ger stöd såväl i bredd som djup.
– Dialect kan vår verksamhet och kan därmed ge stöd på rätt nivå. Deras lokala förankring och att vi har två kontaktpersoner innebär att vi alltid har nära till hjälp.

Dialect har varit Mediapoolens förlängda IT-avdelning sedan 2016

Dialect har alltid lyckats leverera precis det vi behöver, säger Mattias Hultqvist, platschef på Mediapoolen.

Språkträningsprogram, e-böcker, streamade filmer. Det kommunala bolaget Mediapoolen i Västra Götaland har som uppdrag att förse förskola, skola och äldreomsorg med pedagogiskt innehåll av en mängd olika slag. Totalt 37 kommuner i regionen ingår i företagets upptagningsområde.

– Allt vårt digitala innehåll, vår hemsida, vårt affärssystem, portalen som skolorna och äldreboendena använder, allt som vi har online ligger på servrar hos Dialect. För oss har det också varit viktigt att allt som har med vår verksamhet att göra även ska finnas på lagringsutrymmen i Sverige. Det kravet uppfyller Dialect också, vilket känns tryggt, säger Mattias Hultqvist.

Säker kontakt med brandsäkerhetsföretaget

– Vi har ett mobilt arbetssätt över Sverige och Norden som kräver en flexibel växel med stöd för mobila datalösningar för arbetsstyrning och tidrapporter på alla brandskyddsprojekt, säger Firesafes VD Fredrik Malmstedt.

– Det är enormt viktigt för oss med rätt operatör och den mobila växeln i kombination med rätt abonnemangstyper från Telenor har fungerat väldigt väl. För mig som VD är det perfekt att Dialect presenterar kompletta lösningar med en detaljkunskap vi inte skulle kunna nå själva, säger Fredrik Malmstedt.

Våra medarbetare