Dialect Norrtälje

Idag Stängt

Välkommen till Dialect Norrtälje

Vi finns nära och hjälper dig och ditt företag med de bästa lösningarna inom IT och telefoni. Kontakta oss direkt via mail eller telefon eller kom förbi vårt företagscenter för ett personligt möte med våra kunniga rådgivare.

Varmt välkommen till oss.

Kundsupport

För Support på IT eller telefoni ring våra tekniker på 010-601 34 25 eller maila till [email protected] så hjälper vi er så snart vi kan.

Aktuellt Norrtälje

Arbeta hemifrån och digitala möten

Coronaviruset innebär för många stor oro, arbete hemifrån, ändrad besökspolicy, nya mötesrutiner och inställda resor.

Vi har lösningarna som hjälper er att arbeta effektivt hemifrån. Många av våra kunder har idag Office 365 och där finns massor av bra möjligheter för samarbeten och att arbeta på distans som tex Microsoft Teams.

Har ni inte Office 365 idag så kan vi hjälp er att komma igång på bara några minuter!

Microsoft Teams – ett ”godartat virus” – sprider samarbeten utan risk för negativ smitta. Våra Teams-certifierade videolösningar hjälper dig att vårda kontakten med kunder och kollegor under rådande omständigheter.

Microsoft Teams inverkan på samarbeten har varit och är omvälvande! Via det välkända Teams-gränssnittet träffar man enkelt kollegor och kunder närsomhelst. Och med våra Microsoft Teams-anpassade, färdigkomponerade videosystem kan man flexibelt mötas varsomhelst.

Skicka ett mail till [email protected] för mer info om våra olika lösningar så bokar vi ett Microsoft Teams möte och berättar mer!

Vi hjälper småföretag över tröskeln till ett modernt och effektivt IT-system

Många småföretag använder föråldrade och ineffektiva IT-system, men tvekar ändå inför en modernisering. ”Det är naturligt att man känner sig osäker, säger Peter Willbo, IT Manager på Dialect. Därför ser vi till att arbeta extra nära våra kunder när de anlitar oss för deras IT-lösningar.”

– Många företagare känner en stor osäkerhet på det här området. Man förstår kanske att ens IT borde ses över, men har varken tid eller intresse för att sätta sig in i det. Det är ofta något av ett dåligt samvete. Man anar att man borde ha bättre kontroll över sin data, vara säker på att det finns backuper och så vidare. Ändå väljer man att blunda för det, säger Peter Willbo, IT Manager på Dialect.

Dialect levererar helhetslösningar inom IT och fungerar som en outsourcad IT-avdelning åt flera av sina kunder. Ibland kan det handla om att digitalisera en svarv i en verkstad, nästa gång om att bygga molnbaserade affärssystem, eller sköta driften av ett företags serverutrymme. På Dialect finns en lång, samlad erfarenhet av att förstå småföretagens oavsett bransch. I vissa fall bättre än företagen själva.

Läs mer >>

För fler nyheter följ Norrtälje på Facebook

Våra kundcase

Dialect har varit Mediapoolens förlängda IT-avdelning sedan 2016

Dialect har alltid lyckats leverera precis det vi behöver, säger Mattias Hultqvist, platschef på Mediapoolen.

Språkträningsprogram, e-böcker, streamade filmer. Det kommunala bolaget Mediapoolen i Västra Götaland har som uppdrag att förse förskola, skola och äldreomsorg med pedagogiskt innehåll av en mängd olika slag. Totalt 37 kommuner i regionen ingår i företagets upptagningsområde.

– Allt vårt digitala innehåll, vår hemsida, vårt affärssystem, portalen som skolorna och äldreboendena använder, allt som vi har online ligger på servrar hos Dialect. För oss har det också varit viktigt att allt som har med vår verksamhet att göra även ska finnas på lagringsutrymmen i Sverige. Det kravet uppfyller Dialect också, vilket känns tryggt, säger Mattias Hultqvist.

Läs mer

Säker kontakt med brandsäkerhetsföretaget

– Vi har ett mobilt arbetssätt över Sverige och Norden som kräver en flexibel växel med stöd för mobila datalösningar för arbetsstyrning och tidrapporter på alla brandskyddsprojekt, säger Firesafes VD Fredrik Malmstedt.

– Det är enormt viktigt för oss med rätt operatör och den mobila växeln i kombination med rätt abonnemangstyper från Telenor har fungerat väldigt väl. För mig som VD är det perfekt att Dialect presenterar kompletta lösningar med en detaljkunskap vi inte skulle kunna nå själva, säger Fredrik Malmstedt. Läs mer

Våra medarbetare