Kör säkert med alkomätare och alkolås!

Alkolås och alkotestare för nykter och säker färd

Alkolås kan installeras på många olika typer av fordon; såsom personbilar, lastbilar, bussar, motorcykel, byggkran etc.
Kontakta oss på ditt lokala Företagscenter så hjälper vi dig att välja det alkolås som passar ditt företag bäst!
Alkolås kan installeras på många olika typer av fordon; personbilar, lastbilar, bussar, motorcykel, båt, byggkran m.fl.
Alkolåsen i Dialects sortiment uppfyller de krav som fordonsindustrin och yrkestrafiken i Sverige. Tryggt och säkert att veta!
Kontakta ditt lokala företagscenter så hjälper vi dig att välja det alkolås som passar ditt företag bäst.
Ett alkolås ska vara säkert och enkelt att använda.

Fordonsmonterat alkolås från Dräger

Alkolåsen inom Dialects produktsortiment uppfyller de krav som fordonsindustrin och yrkestrafiken i Sverige ställer. De har särskilt testats för att fungera i Sveriges kalla klimat och har snabb start även vid låga temperaturer.

Alkolåsen har alkoholspecifik bränslecellsteknik och är godkända enligt den Europeiska standarden CENELEC och dess svenska motsvarighet SS-EN:s normer 50436-2 för frivillig användning. Flertalet är även godkända av Transportstyrelsen för det villkorade programmet vid rattfylleri och CENELEC:s standard EN 50436-1.

 

Prata med Stockholm City
om alkolås och alkotestare

Stockholm City
Johan Nordin
Norra stationsgatan 68A
113 65 Stockholm

Tel: 010-601 38 00
Så här hanterar vi dina personuppgifter...

För oss på Dialect har det alltid varit viktigt att dina personuppgifter hanteras på ett tryggt och bra sätt. Med anledning av den nya Dataskyddsförordningen (GDPR) har vi därför uppdaterat vår integritetspolicy, som bland annat beskriver hur och varför vi sparar dina uppgifter. Läs hela vår integritetspolicy här »

Läs mer »

Välj alternativ utifrån ditt företags och dina behov

Dräger Interlock 7000

Dräger Interlock 7000 är ett modernt alkolås - den är snabb, användarvänlig och ger säkra resultat med korrekta utandningsprov. Känn dig trygg i att felaktiga prov på grund av munskölj eller handsprit inte registreras. Alkolåset har en tydlig färgdisplay som ger instruktioner på svenska. Dessutom har den flerfärgs-LED för tydligare vägledning av de vanligaste instruktionerna. Informationen i alkolåset är krypterad. Alkolåset är dessutom enkelt att montera i alla fordon och kan utrustas med både kamera och GPRS-modul för utökade användningsområden som till exempel säker föraridentifiering.

Dräger alkotest 3820 - Bäst i test!

Drägers alkotestare 3820 är återigen bäst i test i Testfaktas stora test av alkomätare 2017. Alkotestaren är godkänd mot den stränga professionella standarden (EN 15964. Den är av hög kvalitet, liten, behändig och lättanvänd. Som användare kan du känna dig trygg med att den ger dig en snabb och tillförlitlig analys av alkoholhalten. Enkelt handhavande: Starta - Blås - Resultat.

Ingen mätning direkt efter att man druckit alkohol

Innan man blåser i en alkomätare måste munnen vara fri från alkohol. Man bör vänta minst 10 – 15 minuter efter att man druckit alkohol innan man blåser. Alkomätaren visar annars endast alkoholkoncentration i munhålan och inte den i blodet.

Man kan ansöka om körkort med villkor om alkolås

Den som fått eller riskerar att få sitt körkort återkallat på grund av rattfylleri eller grovt rattfylleri har möjlighet att ansöka om körkort med villkor om alkolås i stället för att vara utan körkort. Ett alkolås monteras i ett fordon och kräver att någon/föraren  blåser i det innan fordonet startas. Om den som blåser druckit mer alkohol än vad alkolåset är programmerat att acceptera kan fordonet inte startas.

Rätt kalibrering är A och O

Det är mycket viktigt att en alkoholmätare är rätt kalibrerad, och att den lämnas in för omkalibrering minst en gång per år.

alkolås bil