Elektronisk körjournal
från 149 kr per månad

Enkelt att komma igång

Med Dialect Körjournal kan du vara säker på att alltid ha korrekt och uppdaterad information som uppfyller Skatteverkets krav. Samtliga körsträckor registreras automatiskt så du slipper det manuella pappersarbetet. Enkelt för dig och tryggt för företaget.

För företagsledningen förenklas också det administrativa arbetet såsom hanteringen av fakturering, milersättning, reseräkningar och löneadministration. All data kan presenteras i sammanställda beslutsunderlag.

Du pluggar själv in enheten i bilens OBD-uttag och har sedan alla dina resor tillgängliga i din telefon eller dator.

Tre paket för olika behov

Dialect körjournal Start

En enkel, kraftfull elektronisk körjournal som registrerar alla dina resor helt automatiskt.

Dialect körjournal Smart

Med Dialect Körjournal Smart registreras alla vägtullspassager automatiskt. Du får information om tidpunkt, kostnad och om resan har skett i tjänsten eller privat.

Förmånsvärdet räknas automatiskt ut efter Skatteverkets principer och presenteras tydligt i webbgränssnitt eller i appen. Du kan även följa dina fordon i realtid, se hur de har rört sig och få insikt i hur olika jobb har gått.

Dialect körjournal Max

Med Dialect Körjournal Max får du full kontroll över fordonsparken. Här ingår samtliga moduler och du kan enkelt jämföra data mellan olika fordon, se vilka medarbetare som har kört säkrast, billigast och mest miljövänligt samt boka service och besiktningar.

Fordonen kan själv larma om funktioner som behöver åtgärdas, t ex om ett alkolås löser ut eller om bilen inte har kommit hem efter arbetsdagen. Självklart ingår även Transportstyrelsens fordonsregister med all nödvändig fakta.

Vem ska föra körjournal?

Ladda ner vår guide om elektronisk körjournal

Vad är en körjournal egentligen och vem behöver föra en? Vad säger Skatteverket när det gäller privat- och tjänsteresor? 

Vi har tagit fram en guide där du får svar på alla dina frågor om varför du ska införa elektronisk körjournal i verksamheten.

Ladda ner guiden här!

Dialect körjournal

Se vår film om Dialect Körjournal

Förmån av trängselskatt 2018 - Så påverkas du

Från den 1 januari 2018 är trängselskatt och infrastrukturavgifter för privata passager med tjänstebil inte inkluderad i bilförmånsvärdet.

Detta gäller för passager i vägtullarna i Stockholm, Göteborg, Sundsvallsbron och Motalabron. Det innebär att alla privata resor med förmånsbil som passerar en vägtull ska förmånsbeskattas.

Dialect Körjournal Smart och Plus tar automatiskt fram underlaget du behöver.