Dialect-Daniel testar Samsung Galaxy A8 (2018)

Mobilåret 2018 inleds med Samsungs senaste tillskott, S8ans lillasyster, Galaxy A8!

Man skulle kunna säga att Samsung plockat lite av det bästa från flaggskeppsmodellerna S8 och Note 8 och gett till A8, fast till ett betydligt bättre pris. Du får bland annat den härliga Infinity displayen på 5.6 tum, Samsung Pay och IP-68 klassificeringen!

Samsung berättar även att man för första gången lanserar en telefon med två frontkameror med Live Focus. Vad innebär det då? Jo, det innebär att du kort och gott kan ta en riktigt grym selfie! Funktionen innebär i praktiken att kamerorna på framsidan låter dig justera den s.k. bokeh-effekten där du kan ändra skärpedjupet efteråt. Det gör att bakgrunden blir lite suddig och skärpan läggs på motivet. Det kan jämföras lite med iPhones porträttläge.

Eftersom jag själv använder iPhone X och tycker att Face ID är en riktigt bra funktion så var jag ju tvungen att testa A8:ans face detection. Och den är bra! Riktigt bra! Tryck på knappen på sidan av telefonen, visa facet och vips så är du direkt inne i telefonens menyläge. Till skillnad från min iPhone där telefonen bara låser upp sig och du sedan måste swipea uppåt för att komma in i menyn. 1-0 Samsung där!

Galaxy A8 levereras med 32GB inbyggt minne, men kan byggas ut upp till 256GB med ett Micro-SD kort. Den har även en annan funktion som blir mer och mer efterfrågad i Sverige just nu – Dual SIM! Ett enkelt och smidigt sätt för dig som vill kunna skilja på arbetet och privat, men samtidigt bara vill ha en telefon!
Samsung gör det riktigt bra! Det här är telefonen för dig som vill ha en prestandalur, men inte vill att det ska kosta skjortan. Jag har i tidigare inlägg hyllat Galaxy A5 för att du får mycket telefon för pengarna, men med A8an för du ännu mer!

Hatten av för Galaxy A8! Nu väntar vi samtidigt in det nya flaggskeppet Galaxy S9! Om Twitterläckaren Even Blass uppgifter stämmer så kommer vi få S9an redan den 26/2, med säljstart 16/3. Spännande!!!

// Dialect-Daniel