Dialect-Daniel testar Samsung Galaxy S8

När jag började arbeta på Dialect för över sju år sedan handlade nästan allt om att en telefon skulle ha bra batteritid. Det är fortfarande en viktig faktor. Fram till nu! Nu kommer allt handla om att få så mycket skärm som möjligt.

Innan Samsung officiellt presenterade sitt nya flaggskepp, Galaxy S8 var nätet fyllt av bilder på telefoner som såg ut att nästan enbart bestå av en skärm. S8:an har inga fysiska knappar på framsidan och en skärm som sträcker sig över i stor sett hela framsidan.

Ryktena visade sig vara sanna. Framsida skärm har nämligen en så kallad ”screen-to-body ratio” på hela 83.6%. Det finns inte många tillverkare som lyckas slå det.
Den fysiska hemknappen som finns på tidigare modeller har nu försvunnit och är numera inbyggd i skärmen. Av denna anledning har fingeravtrycksläsaren fått flytta på sig till baksidan av telefonen, men vad gör de när man nu istället kan använda sig av iris-skanning för att komma in i telefonen.

Min favoritfunktion i Galaxy S8 blev direkt den delade skärmen. Jag följer alla Hammarbys matcher i fotboll. Hemmamatcherna ses alltid på plats och bortamatcher ses ofta i mobilen. Men idag när man ständigt är uppkopplad mot sociala medier, mejl och sms så går det inte att se 90 minuter fotboll utan att bli avbruten av någon form av notis. Med Galaxy S8 kan jag enkelt följa matchen på övre halvan av skärmen samtidigt som jag svarar på mejl från kollegor och leverantörer i den nedre delen.

Jag vill också slå ett slag för Samsung DeX! Det här tror jag är framtiden. DeX är en liten dockningsstation som speglar din Galaxy S8 direkt upp på din skärm. Min installation tog en minut. Jag kopplade ström till min DeX. Satte en HDMI-kabel från skärmen och kopplade in mitt trådlösa tangentbord och mus mot DeX. Sen var det bara att docka telefonen. Telefonen startar nu en form av PC-läge.

Jag kommer åt alla mina appar, kan svara på sms, inkommande och utgående samtal kan ringas via ett blåtandsheadset. Men det bästa, med hjälp av Office 365 så har jag åtkomst till alla mina dokument direkt i telefonen så jag kan snabbt och smidigt docka i min telefon och redigera min PowerPoint på bildskärmen innan presentationen för chefen

Prata med Stockholm City
om telefonilösningar

Antal anställda
1-9
10-19
20-29
30+
Stockholm City
Johan Nordin
Norra stationsgatan 68A
113 65 Stockholm

Tel: 010-601 38 00
Så här hanterar vi dina personuppgifter...

För oss på Dialect har det alltid varit viktigt att dina personuppgifter hanteras på ett tryggt och bra sätt. Med anledning av den nya Dataskyddsförordningen (GDPR) har vi därför uppdaterat vår integritetspolicy, som bland annat beskriver hur och varför vi sparar dina uppgifter. Läs hela vår integritetspolicy här »

Läs mer »