Dialect-Daniel testar nya Samsung Galaxy A5 (2017)

Vid första anblicken får man direkt känslan av premium! En ny snygg design i högblank pianosvart och en display som reagerar blixtsnabbt!

I februari släppte Samsung sin nya uppgraderade A5 och A3. Båda har fått en riktigt bra ansiktslyftning och förflyttat sig till premiumsegmentet, i alla fall utseendemässigt. Samsung låter nya generationens A3 och A5 följa med S-familjens design och känsla, utan att låta prislappen åka upp allt för mycket.

Jag har under en veckas tid fått låna nya A5-modellen. Precis som jag inledde med så känns telefonen verkligen som den tillhör toppsegmentet i Samsungportföljen. A-serien ligger i Samsungs mellansegment, men du får mycket för pengarna! Jämfört med tidigare modeller kommer A5 2017 med hela 32 GB inbyggt minne, samt har plats för microSD-kort upp till 256GB. Man har även sett till att nya modellen är IP68-klassad!

Telefonen kommer med förinstallerade appar från Microsoft, så som Word, Excel, Skype, och min favorit just nu, OneDrive! Inloggningen gick snabbt och efter cirka 30 sekunder hade jag åtkomst till alla mina dokument tack vare Office 365. Dokument  jag två timmar tidigare hade suttit och arbetat med på kontoret kunde jag nu redigera direkt i telefonen. De sparas automatiskt och imorgon kan jag fortsätta arbeta från samma ställe i datorn istället.

Dina betal- och kreditkort direkt i mobilen!

Samsung släpper i år en annan riktigt stor nyhet: Samsung Pay!  Ladda ner appen, skapa konto för tjänsten, skanna dina kort och sen är det klart! Nu har du plånboken direkt i telefonen. Betala dina varor genom att bara hålla telefonen nära butikens betalterminal!

Snabbfakta

Skärm – 5.2” super AMOLED
Vikt – 157 gram
Kamera – 16 MP
Laddning – USB Type

+ Vattentät
+ Skärmen
+ Priset

– Ingen trådlös laddning
– Inte senaste operativsystemet från Android
– Märklig placering av högtalaren

Prata med Stockholm City
om nya telefonilösningar

Antal anställda
1-9
10-19
20-29
30+
Stockholm City
Johan Nordin
Norra stationsgatan 68A
113 65 Stockholm

Tel: 010-601 38 00
Så här hanterar vi dina personuppgifter...

För oss på Dialect har det alltid varit viktigt att dina personuppgifter hanteras på ett tryggt och bra sätt. Med anledning av den nya Dataskyddsförordningen (GDPR) har vi därför uppdaterat vår integritetspolicy, som bland annat beskriver hur och varför vi sparar dina uppgifter. Läs hela vår integritetspolicy här »

Läs mer »