Vem behöver föra körjournal?

Generellt ska körjournal föras för alla företagsägda lätta fordon
där de anställda har rätt att nyttja dessa. I lagtexten finns inget uttryckligt krav,
men generellt rekommenderas att körjournal förs.

Föraren

Jobbar du som t.ex. servicetekniker eller har tjänstebil i ditt arbete spar du massor av tid genom att ha en körjournal installerad. Du slipper lägga din tid på att manuellt redovisa dina körsträckor och får istället allt underlag automatiskt.

Ekonomiansvarig

Är du ansvarig för verksamhetens utgående fakturor kan du med hjälp av rapporter från verksamhetens körjournaler säkerställa att faktureringen blir korrekt utifrån vilka platser och kunder man varit ute och arbetat hos.

Löneadministratören

Som löneansvarig är det med installerade körjournaler betydligt enklare att få in verksamhetens körjournalsrapporter automatiskt. Med underlaget blir löneutbetalningarna en smidig och snabb del av arbetet. Inga glömda körjournaler – inget onödigt jobb.

VD/CEO

Som VD kan du enkelt ta del av månatliga verksamhetsrapporter och vara trygg i att företaget uppfyller Skatteverkets krav på körjournaler. Allt underlag samlas in automatiskt och du har alltid korrekt information.

Alltid alla uppgifter i ordning när Skatteverket ringer
Minskad administration med automatisk registrering
Kostnadseffektiva körningar som sparar på miljön
Mobilapp för iPhone och Android

Varför Körjournal?

Med Dialect Körjournal kan du vara säker på att alltid ha korrekt och uppdaterad information som uppfyller Skatteverkets krav. Samtliga körsträckor registreras automatiskt så du slipper det manuella pappersarbetet. Enkelt för användaren och tryggt för företaget.

Nu med Trängselskatt! 
Från och med januari 2018 är trängselskatten för privata passager inte inkluderad i bilförmånsvärdet. Vår Körjournal tar automatiskt fram det underlag du behöver till Skatteverket.

Med en elektronisk körjournal minskar du den administrativa bördan för personalen samtidigt som du som arbetsledare kan optimera uppdragen och få mer effektiva transporter. All data lagras automatiskt så att du kan ladda ner rapporter vid behov och få bättre uppföljning på utförda körningar.
Dialect Körjournal

Se vår film om Dialect Körjournal

Med vår Körjournal kan du vara säker på att alltid ha korrekt och uppdaterad information som uppfyller Skatteverkets krav.
×

Förmån av trängselskatt 2018 - Så påverkas du

Från den 1 januari 2018 är trängselskatt och infrastrukturavgifter för privata passager med tjänstebil inte inkluderad i bilförmånsvärdet.

Detta gäller för passager i vägtullarna i Stockholm, Göteborg, Sundsvallsbron och Motalabron. Det innebär att alla privata resor med förmånsbil som passerar en vägtull ska förmånsbeskattas.

Vår Körjournal tar automatiskt fram underlaget du behöver. Kom igång direkt!

Så fungerar funktionen Trängselskatt i vår Körjournal

1. Registrering

Vår Körjournal registrerar vägtullspassagerna med aktuell vägtull, tid, kostnad och typ av resa; tjänst eller privat.

2. Automatisk uträkning

Förmånsvärdet räknas automatiskt ut efter Skatteverkets principer och presenteras i modulen Ekonomi & Miljö i din Körjournal.

3. Enkelt underlag

Upptäck ett enkelt underlag för ekonomi- och löneadministration.

Skräddarsy efter dina behov

Välj de moduler som passar dig. Betala inte för något du inte använder.

Min Körjournal

Med vår körjournal slipper du allt manuellt pappersarbete. Förutom att du säkerställer Skatteverkets krav så får du en rad möjligheter att optimera ditt bilåkande. För företagsledningen förenklas också det administrativa arbetet såsom hanteringen av fakturering, milersättning, reseräkningar och löneadministration. All data kan presenteras i sammanställda beslutsunderlag.

Ekonomi & Miljö

Sammanställda resekostnader, fordonsnyttjande och miljöanalys, allt på ett ställe. Hur många kilometer körde vi i september? Hur mycket kostade det? Detta är frågor som många som ansvarar för fordonsflottan blir svettiga av att ställa sig. Modulen Ekonomi & Miljö ger dig alla svar på dina fordonsrelaterade kostnads- och miljöfrågor. Bara ett klick bort.

Säkerhet & Larm

Värna om din personal och dina fordon. Äntligen ett enkelt verktyg i arbete mot färre fordonsskador och fler trygga medarbetare. Håll företaget rullande med både proaktiv och akut hantering av fordonsrelaterade säkerhetsfrågor. Dessutom ingår vår populära körbeteendefunktion där du och dina medarbetare tillsammans kan minska fordonsslitage och miljöpåverkan, samtidigt som ni höjer säkerheten.

Arbetsledning

Rätt kompetens, på rätt plats, i rätt tid. Fordonsposition på karta i realtid. Kraftfull arbetsledningstjänst i både din mobil och på din dator. Se historik och realtidsdata på hur din fordonsflotta rör på sig och ta blixtsnabba beslut med hjälp av ett tydligt och överskådligt gränssnitt. Välj själv på vilken nivå du vill överblicka arbetet.

Arbetsorder

Med integration till Mobigo Arbetsorder kan du maximera din användning av Dialect Körjournal. Få information om användare, start- och stopptider direkt i ditt arbetsorderverktyg. Äntligen allt på ett ställe!

Fordonskontroll

Få full kontroll på verksamhetens fordonspark. Förenkla fordonsadministrationen med automatiskt IoT-teknik och intuitiva funktioner.

Prata med Dialect AB
om Dialects Körjournal

Antal anställda
1-9
10-19
20-29
30+
Dialect AB
Gustav III:s Boulevard 46
16973 Solna
Tel: 020-4202 02

Funderar du på att införa körjournal i verksamheten?

Ladda ner vår guide

Vad är en körjournal egentligen och vem behöver före en? Vad säger Skatteverket när det gäller privat- och tjänsteresor
Vi har tagit fram en guide där du får svar på alla dina frågor om varför du ska införa körjournal i verksamheten.

Till Köpguiderna

Dialect Körjournal kan snabbt och enkelt installeras via ODB-uttaget – antingen på egen hand eller med hjälp av en av våra fordonstekniker.
Vid behov kan körjournalen också levereras som fast installation via ett av Dialects certifierade installationscenter.

Hitta ditt närmaste installationscenter

Så fungerar en elektronisk körjournal

Automatisk registrering som följer Skatteverkets krav

Rapportera direkt via mobilappen

Rapportera direkt via mobilappen

Se var alla bilar befinner sig - ge uppdraget till rätt bil

Rapporter kan laddas ner till Excel eller sparas som PDF

”Vi fick full effekt från dag ett, med fem procents minskade utsläpp över en natt, vilket ger stor effekt totalt, och ytterligare två procents minskning till andra året när vi blivit än bättre på att planera med hjälp av systemet.”
Claes Ivenborg, administrativ chef på inCup Öst
Dialect har levererat Dialect FMS Körjournal

Prata med Dialect AB
om Dialect Körjournal

Antal anställda
1-9
10-19
20-29
30+
Dialect AB
Gustav III:s Boulevard 46
16973 Solna
Tel: 020-4202 02