För en säker bilkörning

Alkolås och alkotestare för nykter och säker färd - både på vägar och hav

Alkolås kan installeras på många olika typer av fordon; personbilar, lastbilar, bussar, motorcykel, båt mm byggkran etc
Alkolåsen i Dialects sortiment uppfyller de krav som fordonsindustrin och yrkestrafiken i Sverige. Tryggt och säkert att veta! ställer.
Kontakta ditt lokala företagscenter så hjälper vi dig att välja det alkolås som passar ditt företag bäst.
Ett alkolås ska vara säkert och enkelt att använda.

Fordonsmonterat alkolås

Alkolåsen inom Dialects produktsortiment uppfyller de krav som fordonsindustrin och yrkestrafiken i Sverige ställer. De har särskilt testats för att fungera i Sveriges kalla klimat och har snabb start även vid låga temperaturer.

Alkolåsen har alkoholspecifik bränslecellsteknik och är godkända enligt den Europeiska standarden CENELEC och dess svenska motsvarighet SS-EN:s normer 50436-2 för frivillig användning. Flertalet är även godkända av Transportstyrelsen för det villkorade programmet vid rattfylleri och CENELEC:s standard EN 50436-1. Alkolås kan installeras på många olika typer av fordon; såsom personbilar, lastbilar, bussar, motorcykel, byggkran etc. Kontakta ditt lokala företagscenter så hjälper vi dig att välja det alkolås som passar ditt företag bäst.

 

Välj alternativ utifrån ditt företags och dina behov

Dräger Interlock 7000

Dräger Interlock 7000 är ett modernt alkolås - den är snabb, användarvänlig och ger säkra resultat med korrekta utandningsprov. Känn dig trygg i att felaktiga prov på grund av munskölj eller handsprit inte registreras. Alkolåset har en tydlig färgdisplay som ger instruktioner på svenska. Dessutom har den flerfärgs-LED för tydligare vägledning av de vanligaste instruktionerna. Informationen i alkolåset är krypterad. Alkolåset är dessutom enkelt att montera i alla fordon och kan utrustas med både kamera och GPRS-modul för utökade användningsområden som till exempel säker föraridentifiering.

Dräger alcotest 3820 - Bäst i test!

Drägers alkotestare 3820 är återigen bäst i test i Testfaktas stora test av alkomätare 2017. Alkotestaren är godkänd mot den stränga professionella standarden (EN 15964. Den är av hög kvalitet, liten, behändig och lättanvänd. Som användare kan du känna dig trygg med att den ger dig en snabb och tillförlitlig analys av alkoholhalten. Enkelt handhavande: Starta - Blås - Resultat.

Prata med Dialect AB
om alkolås och alkotestare

Antal anställda
1-9
10-19
20-29
30+
Dialect AB
Gustav III:s Boulevard 46
16973 Solna
Tel: 020-4202 02

Ingen mätning direkt efter att man druckit alkohol

Innan man blåser i en alkomätare måste munnen vara fri från alkohol. Man bör vänta minst 10 – 15 minuter efter att man druckit alkohol innan man blåser. Alkomätaren visar annars endast alkoholkoncentration i munhålan och inte den i blodet.

Man kan ansöka om körkort med villkor om alkolås

Den som fått eller riskerar att få sitt körkort återkallat på grund av rattfylleri eller grovt rattfylleri har möjlighet att ansöka om körkort med villkor om alkolås i stället för att vara utan körkort. Ett alkolås monteras i ett fordon och kräver att någon/föraren  blåser i det innan fordonet startas. Om den som blåser druckit mer alkohol än vad alkolåset är programmerat att acceptera kan fordonet inte startas.

Rätt kalibrering är A och O

Det är mycket viktigt att en alkoholmätare är rätt kalibrerad, och att den lämnas in för omkalibrering minst en gång per år.

Ta ett djupt andetag och andas ut.