Nu har vi svaren om Apples nya modeller

Det känns som det finns tusentals klipp på YouTube och lika många artiklar på nätet om vad som komma skulle. Den 12:e september kom och äntligen fick vi svar på alla våra frågor.

Precis som man väntat sig så presenterade Apple tre nya modeller av iPhone X. På scen stod Phil Schiller och visade de två första modellerna. Precis som alla trodde blev det en iPhone Xs tillsammans med iPhone Xs Max. Båda med en Super Retina-skärm, snabbare FaceID och med en betydligt kraftfullare insida.

Däremot så tror jag att storleken på Xs förvånade en del. Många av ryktena tydde på att Xs skulle få en 6.1 tum skärm. Men så blev inte fallet. iPhone Xs kommer med en 5.8 tum skärm, medan man maxar iPhone Max med hela 6.5 tum skärm.

På iPhone Xs och Xs Max väljer Apple att erbjuda kunderna hela 512 GB lagring. Det gör att man nu kan välja sin iPhone Xs i tre olika minneskapaciteter – 64GB, 256GB eller 512GB lagring. Man väljer även att släppa en ny färg utöver Silver och Space Grey. Xs kommer nämligen även i Gold.

Men Apple var inte klara där. Efter man visat nya flaggskeppen Xs och Xs Max fick vi svar på det alla spekulerat om. Skulle det komma en iPhone 9? Och med vilken skärmstorlek? Det visade sig att man släppte en lite lägre specificerad iPhone X-modell, nämligen iPhone Xr. En modell med en 6.1 tum liquid Retina skärm, som enligt Apple är marknadens mest avancerade lcd-skärm.

iPhone Xr kommer i hela sex färger. Klassiska vit och svart. Sen lägger man även till blå, gul, korall och (PRODUCT) RED. I minneskapacitet så väljer Apple att plocka tillbaka 128GB minnet. Men modellen går även att få i 64GB eller 256GB.

Hjälper dig i en nödsituation

Mer då? Jo man lanserar även Apple Watch Series 4. Klockan har fått 30% mer skärm genom avsmalnade av kanterna. Man har också tagit fram en ny Digital Crown med haptisk återkoppling som ger en precis scrollning med klickkänsla.

Men det kanske häftigaste av allt. Apple Watch Series 4 kan hjälpa dig i en nödsituation. Klockan kan själv ringa 112 om den känner av att du ramla och blir liggandes livlös på marken. Klockan delar din plats och visar ditt medicinska ID för räddningspersonalen. Hur häftigt är inte det? Det krävs inte ens att du har din mobil med dig. Allt som krävs är att du har en Apple Watch Series 4 med mobil uppkoppling.

Vad var det vi inte fick se? Tyvärr blev det ingen ny modell av AirPods eller laddningsplattan AirPower. Men som tur är så har vi nya spännande produkter att se fram emot.

iPhone Xs finns att förbeställa från och med 14/9 och lansering sker 21/9. Är du mer intresserad av iPhone Xr kommer du få vänta lite längre. Förbeställningarna startat 19/10 och lansering sker den 26/10. För Apple Watch så gäller samma datum som för iPhone Xs.

Är du intresserad av att beställa Apples nya produkter eller vill veta mer? Kontakta då ditt närmaste Företagscenter>> 

/ Dialect-Daniel