Kampanj: Mobil växel i ditt mobilabonnemang – Telia och Telenor Läs mer »

Viktigaste råden innan du köper molntjänster

Små och medelstora företag har mycket att vinna på att ta till sig molntjänster men för att lyckas behövs en genomgång av vilka tjänster som bäst stödjer verksamheten.

Antalet företag som använder sig av molntjänster blir allt fler och det finns många orsaker till den snabba övergången. Bland fördelarna märks bland annat ökad kostnadseffektivitet, bättre skalbarhet och ökad tillgänglighet.

Som helhetsleverantör av IT-lösningar har vi märkt att många mindre företag saknar kunskap för att göra övergången till molntjänster så effektiv som möjligt. För att hjälpa de som vill komma igång med molntjänster har vi därför tagit fram en köpguide med råd och tips om vad man bör tänka på vid valet av leverantör.

Förarbetet viktigt

Det första man som företagare bör göra är att se över den egna verksamheten och ta reda på vilka processer en kommande molnlösning ska stödja. Hur fungerar mitt företag? Vem behöver tillgång till viss information? Var och hur behöver medarbetarna tillgång till informationen?

Ofta är det svårt för mindre företag att hinna med förarbetet och förstudien kan ibland upplevas som ett dyrt och onödigt moment, men faktum är att risken är att slutkostnaden blir ännu högre om inte rätt lösning väljs från början. Hoppar man över förarbetet når företaget oftast inte den effektivitet de förväntat sig med att börja använda molntjänster.

Bekymmersfri IT-miljö

Se till att den leverantör du väljer gör en ordentlig behovsanalys och kan ta ansvar för att du får en framtidssäker lösning där allting fungerar. Det är också viktigt att de finns tillgängliga om du behöver hjälp eller support. Kommande generationer tar för givet att arbetsplatsens IT-miljö fungerar bekymmersfritt och att de får rätt förutsättningar för att kunna utföra sitt arbete. Effektiv kommunikation ger dessutom företaget mer tid och resurser till kärnverksamheten vilket leder till högre lönsamhet. Något alla företag bör eftersträva.

Beställ gratis köpguider om molntjänster

Dialect är en helhetsleverantör av IT-lösningar och arbetar med professionell rådgivning riktad till små och medelstora företag. Vi hjälper många av våra kunder med analys av interna processer för att ta reda på vilken lösning som passar bäst i varje enskilt fall. Vid behov ger vi löpande support och fungerar som det mindre företagets IT- avdelning.