Kampanj: Mobil växel i ditt mobilabonnemang – Telia och Telenor Läs mer »

Samsung Galaxy Note - bästa surfplattan och mobilen?

Har haft nya Samsung Galaxy Note ett par dagar och är helt förtjust i denna ”manick”. Men jag kan dock inte riktigt bestämma mig för vad det är. Samsung själva säger att det är en korsning mellan surfplatta och smart telefon. Å ja det kanske det är, för den har en helt gigantiskt skärm för att vara en telefon och likaså något liten för att vara en surfplatta.

När jag fick höra talas om denna ”manick ” så var jag väldigt skeptiskt. Vilken målgrupp vänder den sig till? Med en så stor skärm borde det bli klumpigt. Men det är faktiskt först och främst skärmen som tilltalar mig. Den är oerhört klar och tydlig. Den känns inte allts klumpig. Sedan har många saknat pennan som nu är åter med en mängd funktioner. Denna gång känns det faktiskt som man skriver direkt på ”pappret” i noten. Utöver pennan så kan den allt som Galaxy S II kan, lite bättre plus en mängd andra saker. I min värld så kan den allt jag kan tänkas behöva. Förutom att öppna och starta min bil. Väntar fortfarande på den appen… Med andra ord så är den fullproppad med användbara ”godsaker”.

Sen är frågan vad man egentligen vill ha? En platta eller en telefon? Eller en mmm… vad ska vi kalla den? Än så länge är den ensam i denna korsningsklass.

Döm och känn själva! En produkt som kan det mesta riktigt bra. För liten eller för stor eller kanske alldeles lagom skärm?  Beror nog på vad man tycker det är för något. Jag kan kort och gott kalla den Samsung Note. Och i min handväska ligger den alldeles utmärkt, dock fortfarande tillsammans med min Samsung Galaxy S II och iPad. Kan inte ”göra slut” med någon utav dem ännu. Får se om ett tag vem jag inte behöver. Jösses vilka ilands problem jag har så här innan jul.  Teknik är ju kul!

Vilken pryl klarar du dig inte utan?