Kampanj: Mobil växel i ditt mobilabonnemang – Telia och Telenor Läs mer »

Office 365 säkrar företagets filer med backup i molnet

Office 365 - backup i molnet

Det här är nog första gången som jag säger att jag ser fram emot molnet på min semester. Skämt och sido, känslan att veta att jag kan vara i sommarstugan eller kontoret och jag kan jobba när jag vill om jag vill - tack vare Office 365. Denna fantastiska molntjänst gör ju hela tillvaron mycket enklare för både mig och mina kollegor. Office 365 ger mig tillgång till de dokument och filer jag behöver i datorn, surfplattan och mobiltelefonen. 

Nu när de flesta sakta börjar komma in i "semestermood" så vet jag att om det behövs så kan både jag och kollegorna bara gå in och läsa, ändra eller lägga upp nya filer och dokument.  Jag vet dessutom att allt är kvar när jag kommer tillbaka till kontoret. Inget försvinner. Det finns alltid en backup i molnet.

Detta är ju givetvis självklart i vardagen, men det har inte alltid fungerat helt bra i praktiken tidigare. Det är så roligt när tekniken faktiskt hjälper oss och underlättar vår vardag.

När jag funderar på det så finns det många företag i alla storlekar och former som vill att det ska fungera och vara enkelt. Det finns egentligen ingen begränsning för vem som skulle dra nytta av Office 365. Det kan ju inte bara vara jag och mina kollegor som vill kunna ha koll på e-post, kalender och dokument?

Jag får ofta frågan - blir du inte stressad av att ha tillgång till allt jämt och ständigt? Mitt svar är nej, tvärtom. För jag väljer ju själv när och om jag vill jobba. Hemma i soffan, på kontoret, på flygplatsen eller i sommarstugan. Om jag vill, på semestern blir det nog inte så mycket ska jag tillägga. Men jag kan om jag vill.

Så molnet hjälper mig att koppla av, då jag vet att jag har tillgång till mina dokument oavsett enhet och att det finns en backup i molnet om något skulle hända. Men nog hoppas jag ändå att solen kommer att skina på oss lite under sommaren ;)