Kampanj: Mobil växel i ditt mobilabonnemang – Telia och Telenor Läs mer »

Skaffa elektronisk körjournal och slipp Skatteverket

Visste du att Skatteverket kan gå tillbaka fem år i tiden och kolla era körjournaler? Om man inte har fört journal på korrekt sätt kan det bli en kostsam historia. I värsta fall kan du få betala upp till 160 000 kr per bil i skatt. Med det i åtanke är en elektronisk körjournal en god investering som sparar både tid och pengar åt företaget. 

En elektronisk körjournal registrerar alla körsträckor automatiskt. Föraren styr den själv via en app i sin mobiltelefon och kan med en enkel knapptryckning välja mellan tjänste- eller privatresa. Det innebär att allt tidskrävande administrativt arbete i efterhand försvinner och risken för fel minimeras. Dessutom finns det ofta gps-styrning med kartfunktioner, vilket dels underlättar körningen för föraren och dels gör det möjligt för dig som arbetsledare att hela tiden se var alla bilar befinner sig. 

När det sedan är dags för Skatteverkets kontroller kan du vara säker på att ha alla uppgifter i ordning, och både du och dina anställda har dessutom sparat en hel del tid på köpet. 

Läs mer om Dialect Körjournal