Kampanj: Mobil växel i ditt mobilabonnemang – Telia och Telenor Läs mer »

Dina tre första steg mot Office 365

Kom igång med molnet

Att gå över till en molntjänst som exempelvis Office 365 ger en flexiblare och en mer produktiv miljö för de flesta verksamheter, men det finns en del att fundera på för att få en lyckad lösning. Man måste bland annat tänka på hur säkerhet och integritet ska hanteras när informationen ligger i molnet. Och så är det förstås frågan om hur själva migreringen ska gå till. Många verksamheter har ingen egen erfarenhet av att lägga över ett system i molnet vilket kan verka avskräckande. Men genom att följa dessa tre tips går det att göra hela processen väldigt smidig:

1. Välj rätt partner

Genom att välja en partner som hjälpt många företag att gå över till en molntjänst får ni mycket gratis. De vet vad som behövs för att få till en smidig migrering, hur man sätter upp användarmiljön på bästa sätt och kan sedan ge personlig service och support för att göra övergången så smärtfri som möjligt.

2. Börja smått

Ju större förändringar som ska göras, desto större risk att något går fel eller att användarna tycker det blir för mycket nytt på en gång. Genom att börja med de viktigaste funktionerna som e-post och dokumenthantering täcker ni de viktigaste behoven för användarna och håller ändå projektet på en hanterbar nivå.

3. Skräddarsy lösningen

En molntjänst som Office 365 ger möjlighet att skräddarsy miljön för varje användare och på köpet få ner kostnaden. Genom att välja rätt abonnemangstjänst kan du ge användarna precis det de behöver och inte betala för funktioner de ändå inte använder.

Läs mer om Office 365